Brčko

PDP Brčko ostvario izborni cilj

Partija demokratskog progresa u Brčkom, na minulim lokalnim izborima ostvarila je vrlo dobar rezultat, jer dva zastupnika, s obzirom da su nastupali samostalno, je ono što su u ovoj partiji i očekivali, rečeno je na današnjoj press konferenciji.

„Objektivno smo očekivali 2.000 glasova. Ostvarili smo 1.873, odnosno zadobili 11 posto povjerenja biračkog tjela na koje smo se fokusirali, i time realizovali fundamentalni izborni cilj, dva zastupnika u Skupštini Distrikta što je jako dobar rezultat s obzirom da smo nastupali samostalno, rekao je predsjednik PDP-a Siniša Golić. Sam dan izbora PDP-e ocjenjuje ka čisto pazarni dan rečeno je u obraćanju novinarima.

„Izborni dan je najviše ličio na klasični pazarni dan jer postoje politički subjekti koji nemaju političke programe i čije se funkcionisanje svodi samo na to koliko će na dan izbora osvojiti glasova. PDP je udvostručio broj mandata i zato što su njegovi kadrovi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti radili veoma dobro, te s obzirom na to u novoj vlasti očekujemo i duplo veći udio nego do sada”, rekao je Golić. Govoreći o budućoj vlasti i koalicijama Golić je istakao spremnost PDP-a da koalira sa svim strankama koje imaju stabilne politike, bez obzira iz kog naroda dolaze a žele prosperitret ovog područja.

„Cilj je otvaranje novih radnih mjesta, ublažavanje posljedica pandemije, kad za to dođe vrijeme, te posebno poboljšati funkcionisanje zdravstvenog sistema u Distriktu“, naglasio je između ostalog Golić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Jedan komentar

  1. Svi vi ostvarujute ciljeve, a šta je s nama što glasamo, mi nismo ni na startnoj poziciji već 30 i kusur godina.

Back to top button