RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Pedeset tačaka na narednom zasjedanju Skupštine Distrikta

Predsjednici klubova zastupnika u brčanskom Parlamentu na današnjem sastanku utvrdili su prijedlog dnevnog reda sa 50 tačaka, koje će Skupština razmatrati na narednoj  58. sjednici, čije je odražavanje zakazano iduće srijede.

„Razmatraćemo 25 zakonskih prijedloga što po hitnom postupku,  što kroz proceduru prvog i drugog čitanja. Pored toga, razmotrit ćemo i 14 planova rada ovdašnjih javnih preduzeća za tekuću godinu kao i Plan djelovanja brčanske Direkcije za finansije, a tu je i veoma važna Odluka o upravljanju grobljima i mezarjima na područiju Distrikta“, kazao je predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

Inače, naredno skupštinsko zasjedanje predviđeno je iduće srijede, 15. januara, no prije početka ove sjednice valja apsolvirati 13 preostalih tačaka sa ranije prekinute sjednice, tako da bi Parlament u kontinuitetu mogao zasjedati iduću srijedu i četvrtak.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Gradonačelnik i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH održali novogodišnju pres konferenciju

Mirsad Arnautović

Градоначелник Кадрић подржао активности у пројекту „Сјећање на Алексу Микића“

Radio Brčko

Брчко: Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Kетлин Кавалек на састанку са Милићем и Кадрићем

Radio Brčko