RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Петровданском академијом започело обиљежавање Петровдана славе СДС

Поводом Петровдана, крсне славе Српске демократске странке синоћ је у Брчком  одржана Петровданска академија којој је присуствовао Мирко Шаровић, новоизабрани предсједник СДС.

„Желим да будем на челу странке која побјеђује, не која губи, због тога сам и прихватио ту функцију, а мислим да то од мене очекују и чланови странке, изјавио је Шаровић синоћ у Брчком.

Шаровић је и овом приликом нагласио да ће све учинити како би Српска демократска странка била број један на политичкој сцени у Републици Српској и БиХ. Он је овом приликом говорио и о Петровданским вриједностима и истакао да је Петровдан посебно важан за Српску демократску странку, која је настала баш на тај дан 1990.године.

Обраћајући се присустнима, домаћин Петровданске академије Младен Босић, рекао је да је Петровданска академија већ постала традиција и да Срби уколико желе да опстану као народ, морају се вратити моралним нормама које је још прије 2000.г. поставило хришћанство.

“Ово је манифестација када се ми Срби окупимо и уживамо у умјетничком програму. Драго ми је да наступамо у новој сали и да након много времена Срби имају мјесто гдје могу да се окупе, како је то било у вријеме када смо имали позориште “Васо Пелагић”, рекао је Босић.

Он је захвалио Српској православној цркви што је омогућила одржавање манифестације у новом кутурно-административном центру.

Петровданској академији присуствовао је и Вукота Говедарица, бивши пресједник СДС- а, а међу присутнима били су и свештеници Српске православне цркве из Брчког.

На Петровданској академији одржаној у Културно административном центру “Патријарх српски Павле“ наступили су српски хор „Свети Серафим Саровски“ из Зрењанина, вокални умјетник Данка Стојиљковић, драмски умјетник Биљана Ђуровић и рецитатор Милица Панић.

У петак, 12. јула, СДС у Брчком прославиће крсну славу Свете апостоле Петра и Павла.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.