RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Planinarsko društvo “Njivce” iz Bijele kreće u novu akciju čišćenja poplavljenog područja

Planinarsko društvo „Njivce“ iz Bijele, osnovano je u osmom mjesecu prošle godine, s ciljem , promicanja zdravog života , kao i druženja ljubitelja šetnje . Trenutačno broji oko 40 članova.

Ovo društvo je pokrenulo akciju pomaganja poplavljenim kućanstvima nakon povlačenja vode , tako je ekipa društva s oko 16 članova do sada imala nekoliko akcija čišćenja, na raznim poplavljenim lokacijima kao što je „Prnjavorska česma“ , zatim MZ Prijedor, na koji ih je uputio Crveni križ/krst Brčko distrikta BiH .

Predsjednik Planinarskog društva „Njivce“ Bijela Mirko Geljić   je istakao da su se u ovom društvu odlučili sredstva predviđena za obilježavanje obljetnice osnutka društva, preusmjeriti na humanitarne aktivnosti, te su kupili potrebna i neophodna denzifekcijska sredstva, rukavice, maske i ostalo.

Nova akcija čišćenja zakazana je za sutra , 07.lipnja 2014 godine , gdje bi se trebalo čistiti poplavljeno područje Županije posavske , u mjestu Domaljevac.Geljić se zahvaljuje svima koji su se odazvali akcijama , i poziva sve one koji bi željeli da pomognu , dođu i pridruže se njihovim aktivnostima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!