RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

По Јавном позиву 28 брчанских удружења добило новчана средства

Одјељење за стручне и административне послове Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине објавило је списак од 28 брчанских удружења који су прошли Јавни позив за финансирање и суфинансирање приједлога програма и пројеката од јавног интереса.

„Минимални износ средстава која удружења по Јавном позиву, односно пројекту, могу добити износи од 2.000 до максимално 15.000 марака, а укупно резервисана буџетска средства за ове намјене су 200.000 марака“, истакао је шеф Одјељења за стручне и административне послове Владе дистрикта Сенад Туфекчић.

Према његовим ријечима, циљ Јавног позива је финансирање и суфинансирање програма, односно пројеката од јавног интереса у области заштите лица с инвалидитетом, друштвене бриге о дјеци и младима, помоћи старима, заштите и промовисања људских сузбијања дискриминације, образовања и друго.

На списку од 28 удружења која су добила новчана средства налази се и брчанско Удружење грађана “ДЕМОС”.

“Добили смо новчана средства у износу од 8.395 марака за реализацију програма из области људских права и у наредних неколико мјесеци представићемо филм у Омладинском центру у Брчком”, рекао је предсједник Удружења грађана „ДЕМОС“ Брчко дистрикт, Божидар Јовић.

Дамјан Дунџић, представник „Клуба љубитеља природе“ Брчко, каже да ће износ од 8.070 марака утрошити на реализацију програма на Мајевици под називом „Шума пјева: однос према животној средини лежи у нама“  у сарадњи са Планинарским друштвом „Гранаш“.

Из ресорног Одјељења наглашавају да ће почетком овог мјесеца бити расписан нови Јавни позив за оне невладине организације које у овом нису прошле и за те намјене биће издвојено 220.000 хиљада марака буџетских средстава.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!