Brčko

Početak radova na glavnom transportnom cjevovodu u Brčkom do kraja godine

Vehabović je kazao da će puštanjem u funkciju novog cjevovoda građani i poslovni subjekti uvijek biti u prilici koristiti vodu, jer se cjevovod napaja vodom sa dva izvora snabdijevanja.

Početak radova na glavnom transportnom cjevovodu (GTC) Brčko, prema najavama nadležnih, treba za započne u ovoj kalendarskoj godini. Investicija je teška oko 5,5 miliona eura, a finasira se kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj (EUBRD).

Šef Vladinog Odjela za komunalne poslove Majazudin Vehabović za Radio Brčko je kazao da je glavni projekt cjevovoda bio završen prije par godina, ali zbog mijenjanja dijela trase obilaznice oko Brčkog, morao se raditi novi aneks ugovora.

Majazudin Vehabović, šef Vladinog odjela za komunalne poslove

Idejno rejšenje za GTC treba da bude gotovo do 05.07. 2021. godine.

Nakon izrade idejnog rješenja, do kraja avgusta ili početkom septembra, treba da bude finiširan i glavni projekt cjevovoda duljine oko 14 km. Izvođač je dužan da u roku od 42 dana uruči glavni projekt.

Vehabović je kazao da će puštanjem u funkciju novog cjevovoda građani i poslovni subjekti uvijek biti u prilici koristiti vodu, jer se cjevovod napaja vodom sa dva izvora snabdijevanja.

 

Glavni transportni cjevovodu (GTC) Brčko kretat će se od fabrike vode u Grbavici do naselja Brod i dalje ka Omerbegovači i Potočarima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button