RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Podignuta optužnica protiv dvoje uhapšenih u akciji ŠKORPION (Foto/Video)

U prostorijama brčanske Policije danas je potvrđena informacija da je tokom jučerašnje akcije ŠKORPION uhapšeno 12 osoba, ispitano 15, a da se svi uhapšeni terete za međunarodni organizovani kriminal vezan za trgovinu vojnim oružjem, ljudima i tekstilom.

Takođe je, tokom konferencije za novinare, rečeno da je protiv dvoje uhapšenih danas podignuta optužnica.

Javnosti su se obratili Senad Jašarević, zamjenik šefa Policije Brčko Distrikta, Fahrudin Ibrić, predstavnik Granične policije BiH i Branislav Savić, predstavnik MUP-a Republike Srpske.

Jašarević je kazao da, u interesu istrage i daljih planskih aktivnosti Policije, ne može iznositi detalje akcije ŠKORPION, a Fahrudin Ibrić je kazao da je, s obzirom na činjenicu da se radilo o krijumčarenju oružja iz BiH u Srbiju, krijumčarenju ljudi i krijumčarenju tekstila iz Srbije u BiH, najvjerovatnije na tržnicu Arizona u Brčko Distriktu, učešće u akciji ŠKORPION uzela i Granična Policija BiH sa 18 svojih policijskih službenika na terenu.

Granična policija ima zadokumentovane pojedinačne aktivnosti prekograničnog kriminala koje su, najvjerovatnije, povezane sa uhapšenima u akciji ŠKORPION, a planske aktivnosti se i nastavljaju dalje.

Branislav Savić, predstavnik MUP-a Republike Srpske kazao je da MUP RS-a ima izuzetno dobru saradnju sa Policijom Brčko Distrikta, a da je u ovoj akciji učešće uzelo 12 njihovih policijskih službenika.

Policijska akcija ŠKORPION se nastavlja, a dokazi se, sem u BiH, prikupljaju i na području Republike Srbije.

Svi učenici konferencije za novinare istaknuli su dobru međusobnu saradnju i koordinaciju, tenaglasili da se samo zajedničkim i koordiniranim aktivnostima svih policijskih agencija u BiH može uspješno boriti protiv organizovanog kriminala.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У Модричи ухапшене двије жене због фалсификовања ПЦР тестова

Radio Brčko

Brčko: Ometajući javni red i mir, vrijeđali i pljuvali policajce, a jednog lakše povrijedili

Radio Brčko

Pripadnici SIPA-e uhapsili TV voditelja Almira Čehajića Batka

Radio Brčko