BrčkoKoronavirus

Погоршава се епидемиолошка ситуација у Брчко дистрикту

У Брчко дистрикту регистровано је шест нових случајева заразе вирусом корона. Са данашњим пресјеком активних случајева је 58, резултате чека 24 лица, док је број особа које се још увијек воде под здравственим надзором 431.

Координатор за борбу против вируса корона др Слађан Мирановић рекао је да је у претходним данима забиљежено све више прегледа особа са симптомима који указују на ковид 19 те да је очекивано да се у наредном периоду ситуација са вирусом корона погорша.

Др Слађан Мирановић

“Тренутно у ковид болници имамо седам пацијената од којих су два са тешком клиничком сликом, три са средње тешком и два са лакшом клиничком сликом. Поред тога, од јуче смо поново активирали одјељење гинеколигије које је предвиђено за суспектне пацијенте којих тренутно имао троје”, рекао је Др. Мирановић.

Он је појаснио да суспектни пацијенти немају позитиван pcr тест, али имају позитивна антитијела која су знак да је њихов имуни систем одреаговао на ковид-19 и да су у активној фази болести.

Максимални капацитети брчанског здравства за заражене вирусом корона су 70 кревета истакао је др Мирановић и искористио прилику да још једном апелује на грађане да се прдржавају прописаних мјера.

“Оно што би нама била огромна помоћ јесте да се становништво придржава противпандемијских мјера, а то су ношење маски, обавезно држање физичке дистанце од два метра и редовна хигијена руку”, истакао је Мирановић.

Он је поручио да вирус корона може да изазове озбиљне посљедице које могу довести до смртног исхода, те да од њега могу да оболе сви без обзира на старосну доб.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button