Brčko

Policija BD BiH bila učesnik panel diskusije o kampanji prevencije nasilja nad djecom u digitalnom okruženju

Policija Brčko distrikta BiH je tokom zadnje dekade maja bila učesnik panel diskusije, kao uvoda u početak kampanje prevencije čiji je cilj spriječiti tinejdžere i mlade na samoproizvođenje i dijeljenje neprimjerenih fotografija na društvenim mrežama, koju je organizovala Federalna uprava  policije  potaknuta kampanjom u organizaciji Amber Alert Europe i Emmaus (MFS – Emmaus) vezane za istu temu.

Osnovni cilj diskusije na pomenutoj panel diskusiji bio je pronalazak načina za podizanje svijesti djece i mladih, roditelja, nastavnika, te ostalih profesionalaca i građana Bosne i Hercegovine o nasilju nad djecom u digitalnom okruženju i mogućnosti njegovog adekvatnog suzbijanja. Diskusija je rezultirala nizom zaključaka  koji se tiču permanentnog vršenja preventivnog rada u školama, edukacije djece i mladih, te pravosudnih profesionalaca, zatim  unapređenja zakonske regulative, predlaganja sistemskih rješenja edukacije, kao i trajnog i učestalog informisanja djece o načinima prijave nasilja na internetu.

Panel diskusiji su prisustvovali i predstavnici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Dirеkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Regulatorne agencije za komunikacije BiH, kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Policije Brčko distrikta BiH, Centra za sigurni internet MFS-EMMAUS i drugi. Predviđeno je da kampanja traje  u narednih godinu dana, a više detalja  na linku https://www.thinkbeforeyoushare.eu  koji je objavljen i na službenoj web stranici Policije Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Back to top button