RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko distrikta BiH poziva vozače na opreznu vožnju zbog početka nove školske godine

Policija Brčko distrikta BiH je pred početak školske 2023./2024. godine donijela Operativni plan s ciljem podizanja nivoa sigurnosti djece u saobraćaju u blizini osnovnih i srednjih škola.

U vezi s navedenim policijski službenici će u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu i regulisanje saobraćaja ispred i u blizini škola s ciljem sigurnog kretanja učenika u dolasku i odlasku iz škole.

Ovom prilikom apelujemo na vozače da obrate posebnu pažnju na kretanje učenika, te da brzinu kretanja svojih vozila u blizini škola prilagode uslovima na putu, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim okolnostima, kako bi na vrijeme mogli reagovati na bezbjedan način i time izbjeći neželjene posljedice po učenike.

Stručni referent za odnose s javnošću

portparol Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!