RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko distrikta BiH provela operativnu akciju kodnog naziva ”TRILING”

Policija je poduzimanjem adekvatnih planskih mjera i radnji na suzbijanju imovinskog kriminaliteta kao najdominantnijeg oblika kriminaliteta na području Brčko distrikta BiH dana 26.05.2022.godine pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH sprovela operativnu akciju ”TRILING”, kojom prilikom je po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikt BiH izvršila pretrese, lišila slobode, te pronašla i privremeno oduzela predmete koji potiču iz više krivičnih djela ”Teška krađa” počinjenih na području Brčko distrikta BiH.

Na ukupno četiri lokacije na području Brčko distrikta BiH i opštine Lopare izvršeni su pretresi tri lica, jednog vozila i četiri stambena objekta, gdje je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto: jedan pištolj marke ”CZ-99” sa  67 komada metaka kalibra 9 mm i jednom praznom  čaurom u cijevi pištolja, jedna malokalibarska puška sa optikom i 97 komada metaka, jedan gasni pištolj, jedan dvogled, jedan okvir od automatske puške sa 24 komada metaka kalibra 7,62 mm, pet ručnih satova raznih marki, jedan lap-top, više komada aku-bušilica marke ”Makita”, jedan zračni kompresor, više komada brusilica raznih marki, više rasvjetnih tijela sa LED rasvjetom, više raznih alata za pneumatske bušilice i jedan akumulator.

U okviru akcije slobode su  lišena lica N.A. rođen 1992. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen, H.M. rođen 1995. godine u Tuzli, nastanjen u Brčkom i M.K. rođen 2000.godine u Tuzli, nastanjen u mjestu Koraj, opština Lopare, zbog postojanja osnova sumnje da se kao izvršioci, saizvršioci ili pomagači dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela ”Teška krađa” iz člana 281. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, počinjenih na području Brčko distrikta BiH. Tokom dosadašnjiih istražnih radnji u predmetu kodnog naziva ‘’TRILING’’ rasvijetljeno je 11 krivičnih djela ‘’Teška krađa’’, dok su dalje aktivnosti u toku.

Lica lišena slobode će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata  u nadležnost i dalje postupanje Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Nepoznata osoba ukrala badnjak ispred MZ Gredice II

Radio Brčko

Brčko: Zbog kršenja Naredbe o zabrani kretanja izdato ukupno šest prekršajnih naloga

Radio Brčko

Brčko: Pisić se sastao sa Michaelom Scanlanom i komandantom EUFOR-a u BiH

Radio Brčko