RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko distrikta osnažena s devetnaest policajaca i mlađih inspektora

Policija Brčko distrikta BiH je 12. travnja 2017. godine raspisala Javni poziv za prijam  kadeta u Policiju Brčko distrikta, kazao je dr. Halid Emkić, glasnogovornik Policije Brčko distrikta. Emkić je kazao da se radilo o dvanaest policijskih službenika u činu policajac i sedam policijskih službenika u činu mlađi inspektor.

Nakon sprovedene natječajne procedure, povjerenstvo za izbor je od 250 prijavljenih kandidata odabralo devetnaest kandidata koji su postigli nabolje rezultate tijekom usmene i pismene provjere testiranja i tjelesne provjere.

Povjerenstvo je predložilo da se isti prime u Policiju Brčko distrikta odnosno da se upute na dalje školovanje odnosno na Akademiju, kazao je Emkić.

Kandidati su postigli visoke rezultate i nakon što stupe na dužnost, oni će potpisati ugovor o radu s gradonačelnikom Brčko distrikta i bit će upućeni na Akademije u BiH, moguće na policijsku akademiju u Banjaluku, policijsku akademiju Sarajevo ili pak u Agenciju za školovanje policijskih kadrova u Mostar, to će se znati u sljedećem razdoblju.

Obuka za čin policijac traje godinu dana, a obuka za čin mlađeg inspektora traje šest mjeseci. Nakon odrađene obuke, isti će odrađivati pripravnički staž u Policiji Brčko distrikta. U skladu sa Zakonom o policijskim službenicima vodilo se računa o nacionalnoj i spolnoj strukturi, ali su kandidati koji su pokazali najbolje znanje i vještine prolazili. Emkić je još dodao da je primljen i jedan broj žena tako da će Policija Brčko distrikta biti osnažena s devetnaest kandidata koji su prošli test.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.