RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko distrikta proslavila 18 godina postojanja i rada

Policijskim festivalom, u sklopu kojeg je upriličena izložba sigurnosne i druge opreme Granične policije, Crvenog križa, medicinskih tehničara, vatrogasaca i Centra javne bezbjednosti Bijeljina, danas je na gradskom šetalištu započelo obilježavanje 18. godina Policije Brčko distrikta BiH. Zabavnom programu mališana brčanskih vrtića prethodio je govor šefa Policije Brčko distrikta Gorana Pisića.

Pisić je izjavio je da Policiju Distrikta izdvaja to što je najstarija multietnička policija u BiH, ali i to, što su između ostalog, u suradnji s parnerima imali uspješne aktivnosti na suzbijanju organiziranog kriminala i droge, te ilegane trgovine naoružanja. Program manifestacije je nastavljen u Domu kulture svečanom akademijom.

Gradonačelnik Distrikta Siniša Milić prisustvovao je policijskoj akademiji, kazavši da je Policija Brčko distrikta nakon 18 godina rada ispunila svoj zadatak, kako bi građani Brčkog mogli konstatirati da su okruženje, mir i sigurnost na visokoj razini. “To potvrđuju i mnoge ankete gdje su se građani izjasnili da u odnosu na sve institucije Distrikta Brčko, policija uživa najviše povjerenja”, izjavio je Milić, nastavljajući bi se u narednih nekoliko mjeseci trebali sanirati tehnički nedostaci na novoj zgradi Policije.

Pored prisustva supervizora za Brčko distrikt Dennisa W. Hearnea, akademiji su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti, granične policije, vjerskih zajednica,  školstva, nevladinog sektora, gosti iz policijskih agencija iz FBiH i RS-a, te brojni građani.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanska Policija, tokom glasanja, zaprimila devet prijava

Admir Kadrić

Brčko: U toku policijska akcija EUR

Suvad Alagić

Brčko: Vandalizam na Gradskom mezarju

Mirsad Arnautović