RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko Distrikta tokom minule godine ostvarila dobre rezultate

Goran Pisić, šef Policije Brčko Distrikta BiH u izjavi za medije, a u povodu tradicionalnog novogodišnjeg druženja pod nazivom “Kafa s novinarima”, kazao je da je tokom minule godine brčanska Policija zabilježila dobre rezultate u radu.

On je naveo da je Policija Brčko Distrikta u ovoj godini postigla dobre rezultate u oblasti bezbjednosti saobraćaja, održavanje javnog reda i mira i suzbijanju kriminaliteta.
Pisić je naglasio da je krajem godine policija rasvijetlila krivično djelo otimice i teškog ubistva, te da su u toku godine učestvovali u nekoliko međunarodnih policijskih akcija sa kolegama iz Saveznog MUP-a Austrije i Hrvatske, u kojima su oduzete veće količine droge.

“U aktivnosti koju smo sproveli sa kolegama iz Austrije oduzeli smo više od 20 kilograma heroina. U akciji CER koju smo sproveli na području Brčkog, MUP-a Tuzlanskog i Posavskog kantona i Republike Srpske, lišili smo slobode šest lica. Protiv njih je podignuta optužnica i nalaze se u pritvoru”, istakao je Pisić.

On je dodao da su u toku javne nabavke za opremanje nove zgrade policije i da bi sve trebalo biti završeno za tri mjeseca, te da je dio službi već preseljen.


“U novoj zgradi policije u Brčkom zajedno sa nama biće smještene i kolege iz Granične policije i Regionalne kancelarije za rad sa strancima. U pregovorima smo sa još nekim službama da se i one smjeste u tu zgradu kako bi kapaciteti bili popunjeni, a troškove održavanja zgrade sveli na najmanju moguću mjeru”,pojasnio je Pisić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.