Brčko

Брчко: Положен камен темељац за изградњу спортске сале у Пољоприведној и медицинској школи

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић, шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић и директорица ЈУ Пољопривредне и медицинске школе Марица Мркић положили су данас камен темељац за изградњу дуго очекиване спортске сале у Пољопривредној и медицинској школи.

Тренутно је обезбијеђено 200.000 КМ за ове намјене, а завршетак радова очекује се за двије године као и обезбјеђење читаве финансијске конструкције.

„Пољопривредну и медицинску школу у Брчком тренутно похађа 720 ђака и свакако да заслужују објекат какав се планира градити. Брчко ће с овим објектом имати 18.000 квадратних метара простора за одвијање наставе физичког васпитања, дакле корисног простора који ствара претпоставке како за правилан физички развој дјеце и школске омладине тако и за изградњу спортиста, по чему је Дистрикт познат“, истакао је Милић.

Он је додао да овој локалној заједници недостају класичне спортске сале.

„Јуче смо имали презентацију рјешења за мултифункционалну спортску салу и надам се да ћемо са скорим почетком реализације и тог пројекта употпунити те објекте који су у функцији спортског развоја и такмичења“, закључио је Милић.

Шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић истакао је да је ово пета сала у овом мандату која се гради, што је како је навео, показатељ опредијељености Одјељења за улагање у спорт, односно стварање бољих услова ђацима.

„Једино ова од средњих школа није имала адекватну салу усклађену с педагошким стандардима, стога смо кренули у рушење постојеће и изградњу нове сале. Основне централне школе имају адекватне услове, а граде се три сале за подручне основне школе у Брчком“, закључио је Османовић.

Полагању камена темељца присуствовали су и предсједник Скупштине Брчко дистрикта Есед Кадрић, замјеник градоначелника Брчко дистрикта Анто Домић, посланици у Скупштини Дистрикта као и представници Одјељења за образовање.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button