RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Pomoć se distribuira i preko Islamske zajednice u Brčkom

Medžlis  Islamske  zajednice  u  Brčkom već  šest dana  prikuplja  i  distribuira humanitarnu pomoć  za  lica  koja su usljed poplava  ostala  bez  ičega.Pomoć su  slali  i na druga poplavama  ugrožena  područja a  u posljednja  tri dana pomoć se distribuira isključivo na  području Brčko distrikta zbog  velikog broja  raseljenih lica  na  ovom području .

Sada  smo fokusirani  na  pružanje  pomoći  licima  koja su se zbog poplava  u  Gunji  sklonili  u distrikt a takvih  je prema  našim evidencijama više od 500 kazao je  glavnim  imam Medžlisa  IZ Brčko Mustafa ef. Gobeljić.

U prostorije  Medžlisa  u Brčkom stiže pomoć iz raznih džemata  u BiH a  jučer je stigla veća količina pomoći  iz Slovenije koja  se direktno dijeli  najugroženijima od  poplava.

S  obzirom da posjedujemo dosta ažurne spiskove  stanovnika iz Gunje  a koji se nalaze na području  Brčko distrikta,kontaktirale su nas  Hrvatske vlasti kojima  smo dostavili te  spiskova  ali u  svakom slučaju  apelujemo na sve Gunjarce da se prijave u Crveni Križ  kako bi im stigla pomoć  iz njihove zemlje zaključio je  ef. Gobeljić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.