BrčkoKultura

Posthumno predstavljanje knjige Senada Ibrića sutra u “Islahijetu”

U organizaciji Književnog kluba Brčko distrikta i Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” sutra u 18 sati će, u prostorijama “Islahijeta” biti upriličena posthumna promocija knjige “Krčevljansko bitisanje”, autora Senada Ibrića.

Knjigu će predstaviti Mirjana Đapo, profesor i književnik – lektor i recenzent, Ernad Osmić, magistar bosanskog jezika i književnosti. Moderator je Indira Jašarević Čandić.

ZBOGOM

Kamen zaboravljen na studeni,
lomim se, sitnim ipucam…
Sitan sam pijesak… Još postojim.
Želju jednu imam
da priđem skrušen sav,
na vrata Raja da pokucam
oprost zamolim
dok plamenom u svijeći još titram

Hladnom vodom iz kamena,
oganj svoj trnem, umivam,
sjećanja u maglu obuvam…
Odlaze… Više ih ne čuvam.
S mirisom zambaka, procvalih lipa,
sad nebom stupam…
Hrabar nisam… Idem k Njemu…
On me čeka… Straha nemam.

Senad Ibrić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close