RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Postupanje pojedinca u kriznim situacijama – završna tema ljetne policijske škole

Policija Brčko distrikta BiH, u cilju otvorenosti i transparentnosti rada Policije Brčko distrikta BiH, predvidjela je održavanje četvrte ljetne policijske škole u sklopu koje će 35 polaznika imati priliku kroz trodnevno educiranje upoznati se sa zakonskim propisima koje primjenjuje policija kao i aktivnostima koje se poduzimaju u stvaranju osobne i imovinske sigurnosti građana.

Dragomir Nišić, zapovjednik specijalne jedinice Policije Brčko distrikta BiH je kazao da je riječ o jedinstvenom projektu, ne samo u BiH, nego i u cjelokupnom okruženju.

On je kazao da Policija cjelokupni projekat ljetne policijske škole želi proširiti, a sve u cilju približavanja ove profesije mladim osobama. Svake godine se baziraju na aktualne teme u svijetu koje mogu pomoći mladima, njihovim bližnjima i ostalim građanima .

Protekle dvije godine lokacija za ljetnu policijsku školu je bila Ograđenovac, ali ove godine će samo dio aktivnosti biti u Ograđenovcu, dok će se veći dio  škole odvijati  u dvorani zgrade Policije, a završne aktivnosti na lokaciji Ficibajer.

“Završni dio ljetne policijske škole podrazumjeva pokazne vježbe Policije u suradnji s Crvenim križem/krstom Brčko distrikta BiH na temu „Postupanje pojedinca u kriznim situacijama“, pojasnio je Nišić navodeći da će škola biti održana od  23., 24. i 25. kolovoza 2017. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.