RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Potpisan Memorandum o realizaciji “Projekta rekonstrukcije stambenog fonda”

Dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko Distrikta, danas je u prostorijama Gradske vijećnice potpisao Memorandum o razumjevanju na realizaciji “Projekta rekonstrukcije stambenog fonda” iz sredstava zajma od Saudijskog fonda za međunarodni razvoj.

Ugovor o ovom projektu potpisan je 17. svibnja 2012. godine, financijski se realizira kroz Fond za povratak BiH, a odnosi se na sanaciju i obnovu ratom oštećenih i uništenih stambenih jedinica za potrebe povratnika, izbjeglica iz BiH i raseljenih osoba u BiH.

Među ostalim potpisanicima su još i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH kao izvršna agencija, Fond za povratak BiH kao Financijska institucija te kao implementatori  Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe RS, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Brčko Distrikt BiH. Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH vršiti će monitoring procesa implementacije Projekta, u svim fazama njegove implamentacije, po procedurama monitoringa definiranim u Priručniku za monitoring.

Nadležno povjerenstvo za izbjeglice i raseljene osobe BiH donijelo je odluku o izboru prioritetnih općina na osnovu koje Brčko Distrikt, u ovom Projektu ostvaruje pravo na 831.703,00 konvertibilnih maraka za koje se neće zaduživati s obzirom da je dužnik Bosna i Herccegovina.

Odjel za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja na čelu sa predstojnikom Rifetom Mujanovićem, kontinuirano je sudjelovao u pripremi za realizaciju ovog Projekta na prostoru Brčko Distrikta.

Izvor: www.bdcentral.net

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.