Brčko

Повећан број регистрованих пловила у Брчком

Капетан Капетаније Брчко дистрикта Младен Рогић рекао је да је у евиденцију чамаца које води Капетанија, тренутно уписано 549 пловила. Ради се о чамцима који су углавном намијењени за спорт, разоноду и рекреацију.

“Поред ових 549 регистрованих пловила, један број је из уписника је обрисан и углавном се то своди на неких 300 до 400 пловила који се током године користе на ријеци Сави, јер постоје власници који у одређеном периоду године не користе чамце или су у иностранству”, рекао је Рогић.

Он је нагласио да је нарочито у љетном периоду повећано инетресовање за упис чамаца у регистар те да многи нису упознати шта је све потребно од документације како би се та процедура обавила.

“Особа  која  набавља нови чамац треба да прибави доказ о власништву чамца, рачун овлаштеног продавца, или уколико је пловило коришћено, купопродајни уговор са претходним власником (доказ о пријеклу мора бити овјерен). Као трећа могућност доказа о власништву је изјава о самоградњи чамца, за шта је такође потребно прибавити одговарајуће доказе и скицу или пројекат пловила. Пловила која су била претходно уписана у неки од страних уписника, прије подношења захтјева за упис требају бити претходно одјављена, што се доказује брисовницом или дургим одговарајућим документом”, истакао је капетан Капетаније.

Цијене регистрације пловила у Брчко дистрикту се крећу од 80 до 200 КМ, и прије свега зависе од дужине пловила.

Из Капетаније Брчко дистрикта су рекли да када је повећан интерес за кориштењем рекреативних пловила, потребно је пловити уз повећану опрезност, будући да је усљед ниског водостаја дубина на појединим мјестима мања од 50 цм.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close