RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Površinske vode u MZ Centar 2 građanima stvaraju najviše poteškoća

Daliborka Todorović mandat predsjednice mjesne zajednice Centar 2 preuzela je od aprila ove godine i u tako kratkom periodu suočila se s nizom, kako ih je okarakterisala, „ogromnih“ problema, među kojima je izdvojila učestale krađe, začepljene šahtove, nedostatak dječijih i sportskih igrališta i nedostatak rasvjete.

Dotrajala kanalizaciona mreža je ipak, prema Todorović, najveći problem, a uzrok ovakvom stanju nalazi se u neadekvatnom održavanju zelenih površina sa kojih opada lišće koje zatvara kanalizacije.

“Ulice se ne peru i ne metu i onda lišće upada u odvode i vjerovatno zato malo-malo imamo začepljene kanalizacije”, dodala je Todorović.

Naša sagovornica objasnila je kako su amandmanima osigurana sredstva od 85.000 KM koja će, između ostalog, pomoći rješavanju problema s vodom koja se prilikom padavina slijeva pod temelj pojedinih zgrada u ulici Josipa Štadlera.

Osim problema s kanalizacionom mrežom, kao veoma značajan problem Todorović izdvaja i dotrajalu rasvjetu u ulicama Josipa Štadlera i Milana Rakića za čiji popravak su već ranije izdvojena sredstva i pokrenuta tenderska procedura.

“Imamo problem zato što su amandmanski odvojena sredstva za LED rasvjetu ulica Josipa Štadlera i Milana Rakića, ali izgleda da je tender pao, tako da ta LED rasvjeta nije još postavljena, iako je, kakvu ja informaciju imam, trebala biti postavljena već u februaru. Međutim, mi smo i danas u mraku”, objasnila je Todorović.

Ipak, neki manji problemi rješavaju se u hodu uz saradnju s Javnim preduzećem “Komunalno Brčko” i brčanskom Policijom, objasnila je Todorović, pozvavši sugrađane da se uključe u rad ove mjesne zajednice „jer je nemoguće znati da neko ima problem dok nam ne ukaže on sam na taj problem“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.