Brčko

Predsjednik brčanske Skupštine Siniša Milić predlaže “poseban dan za glasanje i aktuelni skupštinski čas”

Zastupnici brčanske Skupštine tokom narednog mjeseca, odnosno do pauze za godišnje odmore održaće još dva zasjedanja. Posebno zanimljivo biće ono 20. jula na kojem će pored ostalog biti riječi i o konkretnom rješavanju vodosnadbijevanja, posebno u ruralnim dijelovima Distrikta.

„Parlament je kod usvajanja zakona, u prvog polovini ove godine uradio značajan posao, pored ostalog usvojivši vrlo važan Zakon o obnovljivim izvorima električne energije, a očekuje nas i donošenje Zakona o energetskoj efikasnosti koji će biti raztmatran na jednoj od julskih sjednica“, rekao je predsjednik Skupštine Distrikta Siniša Milić.

Nakon avgustovskog odmora, s obzirom da se praktično ulazi i u predizbornu kampanju, teme koje se budu stavljale na dnevni red Skupštine, nastojaće biti što konkretnije.

„Pokušaćemo u navedenom periodu raditi tako da rezultat bude što više konkretnih aktivnosti, a čista predizborna retorika ako ne potpuno izbjegnuta, onda svedena na minimum“, akcentira Milić.

Kad je riječ o radu brčanskog Parlamenta do kraja godine, Milić smatra da ne bi bilo loše razmisliti i o nekim izmjenama u Poslovniku o radu, odnosno drugačijem pristupu kad je riječ o samom toku plenarne sjednice.

„Možda ne bi bilo loše razmotriti i iskustva te praksu rada Parlamenata u entitetima pa i našem okruženju gdje je Poslovnikom recimo predviđen „poseban dan za glasanje“. Takođe postoji i takozvani „aktuelni čas“, kada su na sjednici prisutni svi šefovi odjeljenja, odnosno ministri u Vladi. To bi zasigurno doprinijelo podizanju nivoa vrlo važne nadzorne funkcije naše Skupštine, jer svjedoci smo kroz niz proteklih mandata da je vrlo teško na svakoj od sjednica obezbjediti prisustvo svih šefova odjeljenja što zastupnici traže, kako bi se pružile najaktuelnije i najpreciznije informacije, čime bi ukoliko je potrebno i cijela sjednica posvećena pitanjima čelnicima brčanske izvršne vlasti“, zaključio je predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button