RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Predsjednik brčanske Skupštine Siniša Milić: Supervizija nije perspektiva za Distrikt

Tokom minule 2022. godine, vrlo je intenzivno bilo angažovanje bivšeg Supervizora za Brčko, Majkla Skenlana, gotovo u svim značajnim procesima koji su se odvijali na području Distrikta.

„Predanost Supervizora Skenlana pozitivnim procesima u Brčkom i njegovo insistiranje na jačoj angažovanosti čelnika ovdašnjih struktura vlasti, bila je negdje na granici, odnosno blizu ponovnog potpunog aktiviranja rada OHR-a, to jest Kancelarije supervizora u punom kapacitetu, naravno imajući u vidu činjenicu da se nisu donosili nikakvi izvršni akti od strane Supervizora Skanlana“, istakao je predsjednik brčanske Skupštine, Siniša Milić.

Komunikacija sa čelnicima vlasti u Distriktu bila je intenzivna, gotovo svakodnevna priznaje Milić.

„Bez obzira koliko je to pomoglo da se otkoče neki procesi u Brčkom, ne mislim da je supervizija perspektiva Distrikta, jer se s jedne strane pasivizira politički aktivizam onih koji su izabrani. Za razliku od predstavnika vlasti, OHR nije izabran od naroda, i kad nam OHR pomaže, to je smatram, za nas ipak minus“, naglasio je Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Милић: Брчко ће бити дио мреже ауто-путева у БиХ

Radio Brčko

Počelo proširenje bulevara u Brčkom

Mirsad Arnautović

Ministar Košarac u radnoj posjeti Brčko distriktu

Mirsad Arnautović