RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sa saradnicima boravio u radnoj posjeti Organizaciji HDZ-a za Brčko distrikt

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović sa saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti Organizaciji HDZ-a za Brčko distrikt gdje je sa članovima Temeljnih organizacija, članicama Organizacije žena i mladeži ove stranke razgovarao o aktuelnim stranačkim aktivnostima u susret predstojećim lokalnim izborima, te o drugim temama i projektima koji mogu doprinijeti poboljšanju života svih stanovnika u Distriktu.

„Raduje nas svaki naš dolazak u Brčko distrikt i razgovor sa rukovodstvom i članovima stranke ovdje u Brčkom o svim temama koje su bitne za Hrvate, ali i sve druge građane distrikta, te šta mi možemo pomoći sa viših razina vlasti, a tu mislim na državne organe kako bi život svih ovdašnjih stanovnika učinili boljim i sigurnijim“, istakao je predsjednik Čović.

Foto: Mirsad Arnautović

On je dodao da ne sumnja u izvrstan rezultat Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim lokalnim izborima u Brčko distriktu bez obzira i ukoliko se desi da upravo ova lokalna zajednica bude jedan od oglednih primjera gdje će se primijeniti izmijenjena pravila Izbornog zakona BiH.

„Iskoristili smo ovu posjetu da predsjednika Čovića upoznamo sa aktivnostima koje planiramo preduzeti u smislu predstojećih lokalnih izbora, ali isto tako i da ga informišemo o stanju i funkcionisanju vlasti u Brčko distriktu i ulozi dužnosnika iz hrvatskog naroda u njoj s obzirom da su oni trenutno isključivo iz HDZ-a“, kazao je u ime domaćina dr. Anto Domić, predsjednik Organizacije HDZ-a BiH za Brčko distrikt.

Foto: Mirsad Arnautović

Lidija Bradara dopredsjednica HDZ-a BiH i Predsjednica Federacije BiH je istakla da je po prvi put u Brčko distriktu u ovoj ulozi te da je zadovoljna sa onim što je vidjela prilikom posjete.

„Postoje neke zajedničke teme o kojima možemo razgovarati i mi iz Federacije sa našim dragim prijateljima iz Brčko distrikta jer i kao što drugi krajevi Bosne i Hercegovine imaju budućnost i perspektivu to isto zasigurno ima i Distrikt“, naglasila je Lidija Bradara.

Foto: Mirsad Arnautović

„Ova posjeta se realizuje u sklopu naše zajedničke dinamike koju smo dogovorili na Predsjedništvu stranke uoči predstojećih lokalnih izbora. Naravno, pričat ćemo i o projektima koji su važni za Brčko distrikt, Hrvate na ovom području, ali i sve stanovnike, te o pomoći svih razina vlasti kako bi život svih ovdašnjih stanovnika bio kvalitetniji“, dodala je Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH.

Foto: Mirsad Arnautović

„Posjeta izaslanstva HDZ-a BiH na ovoj visokoj razini je nama najbolji poticaj i vjetar u leđa pred predstojeće izbore koji će sigurno biti izazovni, ali ja ne sumnjam da ćemo mi postići dobre rezultate jer podrška predsjednika Čovića našoj Organizaciji u Brčko distriktu je uvijek bila neupitna, a to je vidljivo i kroz našu zastupljenost u stranačkim organima“, kazala je Tea Ružić, članica predsjedništva HDZ-a BiH iz Brčko distrikta.