RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Predstavnici JZU Zdravstveni centar Brčko učestvovali na konferenciji “Setrinstvo – jedna profesija, mnogo uloga”

Na dvodnevnoj konferenciji pod sloganom “Sestrinstvo – jedna profesija, mnogo uloga” koja je održana tokom proteklog vikenda u glavnom gradu BiH prisustovalo je oko 400 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona.

Predstavnici Javne zdravstvene ustanove Zdravstveni centar Brčko učestvovali su na pomenutoj konferenciji, a jedan od predavača na panel diskusiji bio je i glavni tehničar patronažne službe Javne zdravstvene ustanove Zdravstveni centar Brčko Mirza Hodžić.

“Ciljevi održane konferencije jesu jačanje sestrinske profesije, reforma zdravstvenog sistema, standardizacija sestrinske prakse kroz standardne operativne procedure, te upotreba sestrinske dokumentacije u praksi čime bi se dokumentovao rad medicinskih sestara”, rekao je Hodžić.

Hodžić je istaknuo važnost saradnje patronažne službe sa drugim institucijama i organizacijama

“Na predavanju sam imao priliku da ukažem na značaj saradnje patronažne službe sa Centrom za mentalno zdravlje, Centrom za socijalni rad te ostalim udruženjima i institucijama ističući važnost na održavanju mentalnog, fizičkog i socijalnog zdravlja naše populacije”, rekao je Hodžić.

Govoreći o trećoj fazi projketa Mirza Hodžić kaže da je planirana uskoro i treba da uključi još veći broj zdravstvenih ustanova iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona, a sa ciljem što bolje povezanosti medicinskih radnika i pružanja usluge pacijentima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.