Brčko

Pregled aktivnosti PBD BiH u vezi koronavirusa za period od 06.04. do 08. 04.2021. godine

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u periodu od 06.04. do 08.04.2021. godine zaprimili ukupno 136 prijava, a izvršeno je ukupno 255 obilazaka objekata u cilju kontrole  poštovanja Naredbe o ograničenju radnog vremena. Tokom navedenog perioda izvršeno je ukupno 95 obilazaka lica kojima su od strane Inspektorata izdata rješenja o izolaciji i isto toliko je pronađeno na adresi.

Policija Brčko distrikta BiH i Inspektorat Kancelarije – Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH u koordinaciji i međusobnoj saradnji vrše provjere poštovanja naredbi Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH.

Pozivamo stanovništvo na društvenu odgovornost uz upozorenje da je dužno poštovati sve mjere koje su donešene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Back to top button