Brčko

Preliminarnu saglasnost CIK-a BiH dobilo 36 političkih subjekata iz Distrikta

Prijave političkih stranaka, nezavisnih kandidata i grupa građana, te koalicija prema Centralnoj izbornoj komisiji BiH, traju do danas u 16 sati. Prema preliminarnom spisku do juče, CIK BIH je ovjerio 36 političkih stranaka, nezavisnih kandidata i grupa građana sa područja Distrikta.

„Na privremenom, prvom ažuriranom biračkom spisku za Distrikt, je 86.658 glasača. Ovi spiskovi su dostupni građanima na uvid, na svih 136 biračkih mjesta, koji su korišteni i za minule izbore“, rekla je predsjednica Izborne komisije Distrikta Andrea Mrkonjić. Sve eventualno uočene pogreške ili korekcije na izložene privreme Biračke spiskove, glasači u Distriktu mogu ispraviti prijavom u Odjeljenje za javni registar Brčanske Vlade, najkasnije do prvog oktobra, precizirano je iz Izborne komisije Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button