RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Prijem za učesnike “Šestih dana Bošnjačke kulure”

Šesti po redu “Dani Bošnjačke kulture” koje tehnički provodi Uduženje Bošnjaka «Ihlas», a čiji je pokrovitelj Vlada Distrika, započeli su juče svečanim prijemom čelnika ovog udruženja i gostiju iz «Preporoda» Doboj kod koordinatora brčanske Vlade, Damira Bulčevića.

Predsjednik «Preporoda» Doboj, profesor medicinskih nauka Zijad Bešlagić se zahvalio na prijemu i prilici da se druže sa Brčacima iskazavši uvjerenje da će ovo biti početak jedne odlične saradnje sa identičnim ciljem, a to je prezentiranje tradicije Bošnjaka Doboja i Brčkog.

S ovom konstatacijom apsolutno se složio, u ime «Ihlasa», Sead Golić, koji je obećao i svu drugu podršku «Preporodu», posebice imajući u vidu da je svega tri godine od kako je obnovio svoj rad u Doboju.

Damir Bulčević, glavni koordinator brčanske Vlade je konstatovao da ovakvi susreti imaju veliki značaj za jačanje kulturnih veze između dvije sredine, te da Distrikt upravo u uvažavanju i podržavanju manifestacija koje ukazuju na kulturno «jedinstvo u različitosti», potvrđuje sve svoje specifičnosti.

Inače, koncertom koji su zajednički, sinoć u brčanskom Domu kulture upriličili «Ihlas i Preporod» iz Doboja, otpčela je manifestacija “Dani Bošnjačke kulture” u okviru koje će biti i nekoliko promocija knjiga ovdašnjih autora, te festival Turskog filma na kojem će biti prikazana četiri ostvarenja ove kinematografije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.