BiHBrčko

Privredna komora Brčko distrikta BiH na svečanosti 100 najvećih u Bosni i Hercegovini

Projekt “100 najvećih u Bosni i Hercegovini” realizovan je 34. put u Sarajevu, a cilj mu je predstaviti najuspješnije kompanije u Bosni i Hercegovini, ali i regionu kako bi se pomoglo promociji razvoja i jačanju pozitivne poslovne klime.

Centralna svečanost na kojoj su dodijeljena priznanja i ove godine okupila je najistaknutije privrednike koji daju izuzetan doprinos razvoju bosanskohercegovačke privrede.

I ove godine suorganizator projekta “100 najvećih u BiH” je bila Spoljnotrgovinska komora BiH, analitički partner LRC d.o.o. Sarajevo, a ekskluzivni partner je EuroExpress brza pošta d.o.o. Banja Luka.

Sve firme koje su rangirane, izvoze 5,5 milijardi proizvoda iz BiH, što je više od pola ukupnog izvoza. One su ostvarile u 2020. godini 27,8 milijardi prihoda, ostvarile su 1,9 milijardi dobiti i zapošljavale su 126.000 radnika.

Ispred Privredne komore Brčko distrikta BiH svečanosti je prisustvovao predsjednik Dragan Đukić koji je učestvovao u dodjeli priznanja.

Među firmama iz Brčkog koje su dobile priznanja su BIMAL d.d. Brčko i TERMOELEKTRO d.o.o. Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button