Brčko

Привредници турског града Самсуна посјетили дистрикт Брчко

Градоначелник дистрикта Брчко Есед Кадрић са сарадницима данас је разговарао са делегацијом привредне коморе турског града Самсуна, на челу са градоначелником Мустафом Демиром, који су у Брчко стигли у узвратну посјету како би успоставили конкретнију, посебно привредну, сарадњу ова два побратимљена града.

Градначелник Кадрић каже да је на састанку представљенo оно што Брчко нуди од бесцаринске зоне до ревитализације брчанске Луке која може бити у функцији директне везе између Брчког и Самсуна путем ријеке Саве и Дунава до Црног мора, односно до самог града Самсуна.

„Данас смо конкретно говорили о производњи текстила, односно кућанског текстила и могућности да се осигура сарадња са локалним партнерима. Они искључиво желе заједничка улагања са домаћим инвеститорима што је, чини ми се, јако добра опција“, закључио је Кадрић.

Градоначелник Самсуна Мустафа Демир каже да је до сада остварена углавном културна размјена ова два града и изразио наду да ће се у будућности та сарадња проширити на поље трговине и текстила.

„Имамо велику фирму која се бави кућним текстилом као што је израда  плахти, јоргана, завјеса и  гдје је запослено око 700 људи, а има велико тржиште и у Европи, због чега би нам било веома значајно пронаћи партнера овдје“, нагласио  је Демир, истакавши да зна да је Брчко некада имао фабрику „Интерплет“ на чијем простору је могуће поново покренути производњу.

Градоначелник Самсуна је на крају истакао да је Брчко веома важно, да је потребна добра стратегија и пуно снаге за остваривање било каквог корака даље.

Привредници из Турске данас су се састали и са представницима „Бимала“ и „Боснаплода“, а отворена је могућност проналаска локалних партнера посебно у области текстилне индустрије и трговине.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!