BrčkoSport

Probni plivački maraton u Brčkom pliva se u subotu 1. jula

Prvi plivački maraton u Brčkom, sa ambicijom da bude međunarodni i tradicionalni svake godine, biće održan na rijeci Savi 15. jula. Organizatori su Plivački klub “Atos Sava” i “X-centar” Brčko uz veliki broj saradnika koji se, ovih dana, pripremaju i za probni, lokalni maraton, 1. jula na stazi od Vučilovca do Brčkog. Prvog jula plivaju samo Brčanke i Brčaci.

– Cilj nam je da na ovaj način damo šansu svim sugrađanima koji pokažu spremnost da učestvuju u ovoj teškoj disciplini na devet kilometara – pojašnjava Draško Đurić, jedan od organizatora i ostavlja jednu od adresa na koju se zainteresovani mogu javiti: Plivački klub „Atos Sava“ Brčko, telefon 065/741-949Podsjećamo da će mentor na Plivačkom maratonu u Brčkom biti proslavljeni maratonac Vojislav Mijić, inače direktor Šabačkog maratona i nosilac nekoliko Ginisovih rekorda u plivanju.

Za posjetioce plivačkog maratona na Ficibajru, polovinom jula, biće pripremljeno 300 litara fiš paprikaša, svadbarskog kupusa, sladoleda za najmlađe … itd.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button