RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Promoviran novi broj časopisa za književnost” Život”

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Brčko distrikta sinoć je u dvorištu Kuće Hasana Bećirevića održana promocija novog broja časopisa za književnost  “Život” u nakladi Društva pisaca BiH.

Časopis je većim dijelom posvećen pjesniku i publicisti Predragu Luciću, a predstavili su ga u ime uredništva prof. dr. Almir Bašović i prof. dr. Vahidin Preljević.

“U časopisu je nekoliko zanimljivih prijevoda i prikaza. Posebno bih izdvojio rubriku Govor drugih u kojoj je Amina Šiljak – Jesenković  predstavila suvremenske turkofonske književnosti, a tu su Mirza Sarajkić i Munir Mujić  koji su  nam predstavili omansku književnost “, istaknuo je Bašović.

O značaju časopisa i to u novoj redakciji govorio je profesor Preljević iz Brčkog, koji je naglasio sadžaji ovog broja časopisa idu u “korak s vremenom”.

„Posebno težište je na prikazima knjiga, odnosno na praćenju tekuće književne produkcije. Trudim se da pratimo ono što objavljuju izdavačke kuće naših autora“, kaže Preljević, podsjećajući da „Život“ izlazi četiri puta godišnje.

Svoj doprinos novom broju časopisa „Život“ dao je naš Brčak Žarko Milenić, književnik i prevoditelj.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.