RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Prosvjeta u Brčkom promovisala knjigu “Srpski identitet”

U okviru aktivnosti vezanih za proslavu 30. rođendana Republike Srpske „30 dana za 30 rođendana Srpske“  sinoć je u Kulturno administrativnom centru „Patrijarh srpski Pavle“ Brčko promovisana knjiga „Srpski identitet“, grupe autora, u organizaciji SPKD „Prosvjeta“ Brčko.

Prof. dr. Slobodan Reljić govoreći o svom doprinosu knjizi „Srpski identitet“ za Radio Brčko je kazao da je on pisao o suverenitetu.

„Jedan pažljiv čitalac može da popuni svoj mozaik o tome ko smo mi. Ni jedna knjiga neće iscrpiti tu temu,  neće ni ova, ali svaka od dobro napravljenih knjiga će učiniti da to bude i zanimljivo čitaocima i važno za neku vrstu nacionalne stvari“, napomenuo je Reljić.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog kulturnog društva „Prosvjeta“ Brčko Dragan Tomić je kazao da je glavna poruka manifestacije „30 dana za 30 rođendana Srpske“ njen značaj za srpski narod u Brčko distriktu.

„Ovih dana obilježavamo 30 godina od obnove rada Prosvjete u Brčkom, a istovremeno i 30 godina od postanka i osnivanja Republike Srpske, tako da smo tim povodom organizovali niz aktivnosti i događaja, kako bi  naši sugrađani svakodnevno imali priliku  uživati u književnim večerima, večerima rodoljubive poezije, tradicije, folklora, duhovne muzike i izložbi slika koju ćemo organizovati u narednom periodu“, kazao je Tomić.

O knjizi „Srpski identitet“ još su govorili prof. dr. Milimir Mučibabić i Dejan Mastilović iz izdavačke kuće „Filip Višnjić“ i sekretar Glavnog odbora „Prosvete“ Beograd.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Promovisana druga knjiga recepata Udruženja žena Bošnjakinja Brčko distrikta BiH

Radio Brčko