Brčko

Raspisuje se tender za “zaobilaznicu”

Radovi na izgradnji zaobilaznice kroz Brčko startovaće na proljeće. Nakon što je  Vlada okončala vrlo kompleksno pitanje izdavanja Riješenja oko  eksproprijacije imovine na trasi dugoj dvadesetak kilometara, sve je spremno za objavljivanje tendera za odabir izvodjača radova.

«Javni poziv biće  objelodanjen ovih dana a vjerujem da ćemo sve tehničke detalje okončati tokom zimskog perioda kako bi na proljeće izvodjač bio, posredstvom JP «Putevi» uveden u posao, rekao je gradonačelnik Distrikta Anto Domić.

Kad je riječ o aktivnostima koje pokušavaju pokrenuti oni koji su nezadovoljni izdatim Riješenjima o eksproprijaciji i mogućim najavama kolektivne tužbe protiv Vlade Distrikta, gradonačelnik je mišljenja da su ispoštovane sve procedure što uključuje i sva prava na žalbe.

«Mi smo se maksimalno držali procedura i svi su imali pravo na žalbe. Na svako od Riješenja čekali smo sudsku pravosnažnost», tako da  ne očekujem nikakve značajnije poteškoće u ovom kontekstu» kazao je Domić.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button