RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Razbojništvo u Vitanovićima: Čandiću jedna godina zatvora za razbojništvo na benzinskoj pumpi

Nakon osude na kaznu zatvora od pet godina i šest mjeseci, koju je Samiru Tufekčiću (34) za razbojništvo na benzinskoj pumpi u Vitanovićima izrekao Osnovni sud Distrikta,

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe i protiv Bećira Čandića (23), drugooptuženog za ovo krivično djelo. On je pred ovim sudom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine nakon što je tokom glavnog pretresa izjavio da priznaje krivicu.

Podsjetimo, Tufekčiću i Čandiću stavljeno je na teret da su 3. decembra prošle godine u 04.30. sati, zajedno i po prethodnom dogovoru, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, izvršili razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe Karamujić.

Tužilaštvo Distrikta optužilo ih je da su se putničkim motornim vozilom Golf 3 dovezli blizu objekta, a potom maskirani upali unutra pri čemu je Tufekčić uz prijetnju pištoljem zadao više udaraca radniku pupme S.S., dok je Čandić iz kase oduzeo novac u iznosu od 910 KM.

Obojica su ubrzo otkriveni, te odmah procesuirani brzim okončanjem istrage i podizanjem optužnice za krivično djelo Razbojništvo (iz člana 283 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH).

Intenzivno i sveobuhvatno vođena istraga u ovom slučaju okončana je za manje od mjesec dana, dok su oba optužena za ovo krivično djelo kažnjeni u roku kraćem od četiri mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Optuženi za svirepo ubistvo Edina Zejćirovića dobili ukupno 118 godina zatvora

Admir Kadrić

Brčko: Podignuta peta optužnica zbog izbornih prevara

Radio Brčko

Brčko: Šestorici uhapšenih u akciji “Parti” određen pritvor u trajanju do mjesec dana

Radio Brčko