RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Rekordan broj prijava za upis u vrtić “Naša djeca”

Odjel za obrazovanje Vlade Distrikta raspisao je oglas za upis djece u vrtić „Naša djeca“. Preliminarlna lista djece koja budu primljena u vrtić bit će objavljena krajem lipnja, nakon koje slijedi žalbeni postupak i konačna lista. 

Ravnateljica vrtića Jasna Jovičić izjavila je da je interesiranje roditelja i ove godine veliko, ali da mjesta neće biti dovoljno za sve koji se prijave.

Od ranije 500 prijava

“Velika je razlika u broju prijava, a mi možemo primiti 126 djece. Ove godine imamo rekordan broj prijava, ali sačekat ćemo do kraja maja, da vidimo koliko će biti ukupno prijavljenih”, ističe Jovičićka.

Rekordan broj prijava predstavlja sumu od 500 prijava iz ranijeg razdoblja, koje svakako moraju biti razmatrane.

Roditelji koji su ranije predali prijavu za upis djeteta u obvezi su da potvrde boravak djeteta u narednoj pedagoškoj godini, a ujedno i da prilože potvrdu poslodavca o zaposlenju roditelja. Kriteriji za upis nove djece identični su kao i u prethodnom razdoblju (duljina čekanja, zaposlenost roditelja, broj djece u obitelji, invalidi do IV kategorije, samohrani roditelji…)

Uz popunjenu prijavu, čiji se obrazac može preuzeti u vrtiću, za upis je potrebno priložiti i kopiju rodnog lista djeteta, potvrdu poslodavca o zaposlenju roditelja, ovjerenu kućnu listu, a po prijemu i ljekarsko uvjerenje za dijete. Roditelji, odnosno staratelji djece sa posebnim potrebama obvezni su da uz prijavu prilože i mišljenje ljekara specijaliste i Centra za mentalno zdravlje Brčko.

Prijave za upis primaju se do kraja mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Pripremna nastava za oko 600 mališana

Radio Brčko

Započelo izvođenje pripremne nastave za preko 450 mališana iz Distrikta

Mirsad Arnautović

“Dani IPA-e” nastavljeni druženjem s mališanima vrtića “Naša djeca”

Radio Brčko