BiHBrčko

Роми у БиХ се морају посветити образовању

Чланови Удружења „Еуро Ром“ задовољни су радом и резултатима које удружење, од оснивања 2004. године па до данас, постиже у раду са младим Ромима у БиХ, посебно када је образовање у питању.

„Успјели смо повећати свијест код младих Рома о томе колико је образовање важно, те већ сада на подручју Тузланског кантона око 90% младих Рома похађа средњу или основну школу“, рекао је активиста удружења и представник ромске националне мањине у БиХ, Неџад Јусић.

Додао је и да Тузлански Кантон предњачи у образовању младих Рома, те да се њиховим примјером требају водити све локалне заједнице, па и Брчко дистрикт.

Оно на чему жели додатно порадити јесте запошљавање Рома након њиховог образовања.

Јусић је истакао да је потпуно укључивање ромске популације у друштво на свим пољима процес, те да не треба одустајати на првим препрекама.

Међутим, важно је да се резултати већ полако назиру.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button