RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ronioci i terenci i dalje u akciji

Članovi Ronilačko –spasilačkog klub „Nemo“, trenutno su na terenu u Vučilovcu, gdje je u toku evakuacija stanovništva jer Sava i dalje nadolazi.

„ Tokom noći nismo imali evakuacija, sad smo momentalno u Vučilovcu, sa svim vozilima, Crveni krst, ronioci, Domić je na terenu, ministri, svi su s nama u vozilima i čamcima“, istakao je Neđo Mičić-Tulija, predsjednik Nema.

I članovi brčanskog Kluba terenaca 4×4, do jutros do pola četiri, sa svojim vozilima bili su na terenu u Vučilovcu gdje je situacija bila najkritičnija, kazao je Mirko Šarić, član ovog kluba.

Kako je rekao, bili su angažovani na dostavi materijala za sanaciju nasipa i ostalih matereijalno-tehničkih sredstava.

Trenutno, ova ekipa je pripremi nakon kratke pauze, kako bi nastavila pomagati svojim sugrađanima koji su ugroženi od poplava.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.