RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

Саопштење брчанског СНСД-а: Медијски иступ господина Пашалића опасан преседан

Општински одбор СНСД-а у Брчком најенергичније одбацује тврдње бившег посланика у Скупштини дистрикта Енеса Пашалића да „Додик, СНСД и његови политички представници у Брчком врше удар на Брчко и питање је времена када ће бити угрожен његов статус“.

Ове тврдње изнесене су у листу „Слободна Босна“, а пренијели су је и медији у Брчком, поводом одлуке Апелационог суда дистрикта Брчко о одбацивању захтјева за оцјену усклађености Закона о адвокатској дјелатности са Статутом дистрикта Брчко.

Иако се пресуде Апелационог суда, као врховне правне инстанце у Брчком не коментаришу, гдин Пашалић је устврдио да је поменута одлука „благо речено неозбиљна и да је правосуђе у Дистрикту у великој мјери политизовано као и у цијелој БиХ“.

Одбацујући у потпуности оптужбе на рачун СНСД-a, овакве „јавне медијске излете“ сматрамо веома опасним преседаном, који управо подрива темеље дистрикта Брчко, не само због тежине оптужби на рачун наше странке, већ и због чињенице да је Апелациони суд, и у пресуди која се тиче статутарности Закона о нотарима, јасно ставио до знања да се законским рјешењима Скупштине, како у погледу Закона о нотарима, тако и Закона о адвокатури и Закона о стечају, не задире у Статут дистрикта.

С обзирим да се оспораваним законима одређене функције и овлаштења повјеравају ентитетским коморама које су организоване у облику професионалних (струковних) удружења, не може се рећи да су те функције и овлаштења повјерене ентитетима односно њиховим органима власти, став је Апелационог суда дистрикта.

Оно што посебно забрињава, осим лажи изнесених у тој изјави, јесте и чињеница да оне долазе из јавног сектора дистрикта, тачније од лица које је изабрано у чланство УО Радио новинске установе у Брчком, а које је, очигледно, заборавило да му је истекао мандат посланика.

[highlight color=”red”]Напомена: „Радио Брчко“ се ограђује од информација објављених у овом саопштењу и одговорност за њихов садржај сносе искључиво њихови аутори, односно пошиљаоци [/highlight]

Related posts

ПДП осудио лажно пласирање информација о наводном почетку оружаног сукоба у Брчко дистрикту

Radio Brčko

Брчко: Реакција УГ “Демос” поводом јучерашњих изјава шефа Одјељења за јавно здравство

Radio Brčko

Demokratska fronta Brčko: Zašto ni nakon 22 godine Kolobara kao jezgro Brčkog ne izlazi iz zone sumraka?

Radio Brčko