RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Саопштење за јавност ОО СНСД-а

Општински одбор Савеза независних социјалдемократа ( СНСД ) у Брчком разочаран је информацијом да је Основни суд потврдио оптужницу коју је Тужилаштво дистрикта Брчко подигло против шефа Одјељења за јавни регистар у Влади дистрикта Цвијете Танасић, због наводне злоупотребе службеног положаја.

Сматрамо да је ријеч о још једном примјеру најгрубљег покушаја дискредитације представника српског народа у извршној и законодавној власти дистрикта Брчко, јер је Цвијета Танасић, према свим независним анкетама, била један од најбоље оцијењених шефова одјељења у Влади дистрикта.

С обзиром на, законски речено, багателна дјела која јој се овом оптужницом стављају на терет, док је, с друге стране, јавна тајна да се у ладицама крију предмети везани за милионске износе проневјере и криминала, не можемо а да се не запитамо по којим критеријима правосудне институције у Брчком одлучују кога ће и у ком тренутку процесуирати.

Такво понашање Тужилаштва и Суда намеће потребу да се што хитније отвори расправа о организацији и функционисању ових институција у Брчком, али не да би се они ставили под политичку контролу, већ напротив, да би се спријечила њихова политичка злоупотреба и инструментализација, која је, очигледно, на сцени.

Без обзира на све, ОО СНСД увјерен је да ће лажне оптужбе против шефа одјељења за јавни регистар врло брзо пасти у воду.

Предсједник ОО СНСД-а Брчко

Ђорђа Којић

.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.