RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

Saopštenje za javnost Bahrije Ribića, nezavisnog zastupnika u Skupštini Brčko distrikta

Osam dana je prošlo kako su mediji obavijestili javnost da su u dvorištu dr. Nebojše Mraovića pronađene ljudske kosti, a kasnije će se potvrditi da pripadaju bošnjačkom civilu iz Srebrenice, a da o tome Vlada u Brčkom nije iznijela svoj stav.

Najviše čudi što taj gnusan čin nije osudio Gradonačelnik Brčko distirkta Bosne i Hercegovine prim.dr. Zijad Nišić. On je to MORAO učiniti po tri osnova: prvenstveno kao ljekar, potom kao Gradonačelnik, a i kao predsjednik političke stranke.
Da li ima cijenu i koliko košta dostojanstvo Bošnjaka u Brčkom?
Kao nezavisni zastupnik u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine osuđujem ovu grozotu koju je počinio dr. Mraović i pozivam nadležne institucije kako u Brčkom tako i na državnom nivou da u skladu sa zakonima i svojim ovlastima što prije do kraja ispitaju slučaj i procesuiraju Mraovića zbog njegovog neljudskog poteza, te da o svemu upoznaju javnost. Nadležne institucije i službe neće imati težak zadatak budući da je Mraović i sam priznao ovaj gnusni čin u izjavi radiju Slobodna Evropa.
Na kraju pozivam i Vladu u Brčkom da osudi ovaj monstruozni čin.
Bahrija Ribić,
Nezavisni zastupnik u Skupštini
Brčko distirkta Bosne i Hercegovine

Napomena: Radio Brčko se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljaoci.