RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Savski nasip odolijeva zahvaljući velikom broju volontera

Prema trenutnim informacijama sa terena o kojima nas je izvijestio gradonačelnik Brčko Distrikta dr.Anto Domić koji je u Vučilovcu, voda nadolazi i savski nasip je na više mjesta zahvaćen.

„Borimo se, u ovome trenutku smo se ekipirali, postoji dovoljan broj ljudi, dragovoljaca i mještana Vučilovca koji džipovima prevoze vreće sa pijeskom do kritičnih točaka gdje je nasip popustio. Rade se zečiji nasipi i za sada se nosimo sa situacijom“ , rekao je gradonačelnik Domić.

Prema njegovim riječima trenutno je povoljna informacija da je vodostaj u Šamcu stao.

„ Kada ovaj val prođe možemo da predahnemo“, dodao je Domić. Situaciju otežava problem saobraćajne komunikacije.

Uzvodno se voda povlači, dok je nizvodno predio Krepšića, Gorica te Gornjeg i Donjeg Vukšića kritično.

 

Jelena Nikić, portparol Vlade

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.