RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Scanlan: Stvarna promjena nadohvat ruke ako Brčko ubrza napore za dobru upravu i borbu protiv korupcije

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Michael Scanlan prisustvovao je u četvrtak inauguralnoj sjednici Vijeća nacionalnih manjina Brčko Distrikta. Scanlan je pohvalio formiranje ovoga tijela, budući da će ono igrati ključnu ulogu u unapređenju političkog, ekonomskog i društvenog statusa nacionalnih manjina u Distriktu, te će time osigurati da Brčko bude istinski inkluzivna zajednica za sve njegove stanovnike na osnovu evropske prakse dobre uprave.

U petak, zajedno sa zamjenicom šefa misije Ambasade SAD-a, Deborah Mennuti, supervizor Scanlan se sastao sa rukovodstvom Vlade i Skupštine Distrikta te razgovarao o koracima kako što brže uvesti u praksu politiku nulte tolerancije prema korupciji.

Ovo podrazumijeva intenzivniji policijski rad i procesuiranje djela korupcije sa jasnom porukom da se zakon jednako odnosi na sve. To također podrazumijeva i poduzimanje zakonodavnih mjera i provođenje strukturalnih promjena kako bi se osiguralo da javna administracija u Distriktu i javna preduzeća pružaju brze, transparentne i kvalitetne usluge građanima, te da se njihov rad ne podriva imenovanjima zasnovanim na vezama i nepotizmu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Scanlan: U Brčkom bi na proljeće trebali biti vidljivi veliki reformski rezultati

Radio Brčko

Supervizor: Suočavanje sa krizom zbog koronavirusa je prilika da Brčko distrikt pokaže kako se zajednica može držati zajedno

Radio Brčko

Rusi suspendovali finansiranje OHR-a

Radio Brčko