Brčko

Sinoćnja kiša i vjetar nisu prouzrokovali veće štete na zasijanim površinama u Distriktu

Jaka kiša koja je sinoć padala i na području Distrikta, prema prvim informacijama, nije nanijela štete usjevima na brčanskom ataru.

„Vlaga koja je akumulirana u zemljištu dobro je došla onim parcelama na kojima su poljoprivrednici poslije prve kosidbe trave zasijali kukuruz sa kasnom fazom zrenja, tako da se i u tom smislu može očekivati dobar razvoj i rod kukuruza“, rekao je predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sava Brezovo Polje Selo“, Drago Novaković.

Kiša, praćena vijetrom, sinoć nije nanijela značajne štete ni na zasadima voća u Distriktu.

„Najvažnije je da, prema informacijama kojima do ovog momenta raspolažemo,  vjetar i kiša nisu donijeli led, tako da se sve svelo na nešto opalog voća sa stabala, uglavnom šljive pa i jabuke, što ne predstavlja značajniji problem“, kazao je viši stručni saradni za voćarstvo pri Odjeljenju za poljoprivredu brčanske Vlade Almir Junuzović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button