Brčko

Skupština usvojila preporuke za poboljšanje situacije u zdravstvu Distrikta

Brčanski Parlament, prijepodnevni dio današnjeg zasjedanja posvetio je analizi Zaključaka koje je predložila skupštinska Komisija za zdravstvo, a tiču se vizije unapređenja oblasti zdravstva u Distriktu.

„Među šesnaest preporuka, koje smo zaključkom obuhvatili, pored ostalih su neophodnost izrade novog dinamičnijeg programa slanja ljekara unutar JZU „Medicinski centar Brčko“ na specijalizacije. Sadržan je i prijedlog da se u Zdravstvenim centrima Brezik, Bijela i Maoča, uspostavi služba hitne pomoći radi brže i kvalitetnije usluge pacijentima. Zaključkom se predviđa i ponovno oživljavanje Hospisa, te nanovo pokretanje inicijative za formiranje Javne apoteke u Distriktu, kao i ustanovljavanje Ljekarske komore Distrikta“, rekao je predsjednik komisije Tomislav Stjepanović. Zaključak, sa pomenutim aktivnostima je većinom glasova zastupnika podržan, uz opštu konstataciju da svi treba da učine maksimum kako bi prihvaćeno, istinski bilo i realizovano.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button