RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Stabilizuje se stanje na savskom nasipu u Vučilovcu

Gradonačelnik Brčko Distrikta dr. Anto Domić uz načelnika Štaba civilne zaštite Uroša Vojnovića nalazi se na lokaciji Vučilovca, u 15:30 sati izvijestio je o trenutačnom stanju sa terena.

„Sava se umiruje, a stanje na savskom nasipu se stabilizira. Nadamo se da će Sava stagnirati čak od jutra da opane. Na nekoliko mjesta zahvaćeni nasip prelijeva ali to nije dramatično za sam nasip koji i dalje držimo pod kontrolom i nije došlo do pucanja. Upravo smo se pregrupirali, pomažu razna udruženja građana te se duž nasipa razvoze vreće i pojačavaju zečiji nasipi kojima uspjevamo održati mjesta gdje je došlo do curenja“, rekao je gradonačelnik Domić koji je od jutros na terenu, a pridružili su mu se i ostali članovi Vlade.

On je dodao da se ulažu ogromni napori da se savski nasip očuva. Krepšić i Gorie su  poplavile  zaobalne vode i rijeka Tinja, cestovna komunikacija Brčko-Lončari je prekinuta.

Grad je presječen na dva dijela rijekom Brkom koja se izlila i tu postoje izvijesne poteškoće.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.