RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Startovali radovi na rekonstrukciji brčanskog Zanatskog centra

Danas su startovali radovi na rekonstrukciji Gradskog zanatskog centra u Brčkom, koji obuhvataju potpuno novi betonski sloj te izmjenu postojećih, odnosno postavljanje potpuno novih granitnih ploča.

Vijednost ove faze radova je 260.000 maraka, a rok za njihovo okončanje je devedeset dana. Vlasnici zanatskih radnji nisu krili zadovoljstvo otpočinjanjem radova.

„Inicijativu smo, prema Skupštini Distrikta, pokrenuli još 2013. godine i ovi radovi praktično znače novo oživljavanje Zanatskog centra, što će sigurno stimulativno dijelovati ne samo na nas, već i na one kojima pružamo svoje usluge“, kazala je u ime vlasnika zanatskih radnji Jasmina Fazlić.

Gradonačelnik Esed Kadrić takođe nije krio zadovoljstvo otpočinjanjem radova istaknuvši da su Parlament i Vlada Distrikta uložili napore kako bi sredstva bila akumulirana te radovi započeli.

„Ovo nam omogućava da razmišljamo o novim idejama koje bi potpunije vratile funkciju Zanatskog centra, kakvu je nekada imao, te kako bismo oživjeli ovaj prostor u samom središtu Brčkog. Veliki je ovo dan i za vlasnike svih lokala jer će sada kvalitetnije moći obavljati dijelatnost te osmisliti eventualno nove sadržaje, projekte i programe, koji će biti u funkciji razvoja naše lokalne zajednice. Zaista sam neizmjerno sretan što smo konačno stvorili sve pretpostavke za pokretanje rekonstrukcije Zanatskog centra, koji je vjerovatno u srcima svih Brčaka, i kroz koji svi žele prošetati“, rekao je gradonačelnik Esed Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Zvaničnici izvršne i zakonodavne vlasti obišli radove na uređenju korita Brke i Blizne

Mirsad Arnautović

Čestitka gradonačelnika Eseda Kadrića i zamjenika gradonačelnika dr. Ante Domića

Radio Brčko

Pedeset tačaka na narednom zasjedanju Skupštine Distrikta

Admir Kadrić