RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Stiže konvoj pomoći i specijalizovane spasilačke ekipe iz Turske

Pomoć za ugrožena područja i stanovnike Distrikta i dalje stiže iz gotovo svih krajeva BiH i Evrope.

Nakon što su Brčacima pomagale Specijalne jedinice za odbranu od elementarnih nepogoda iz Makedonije, Slovenije i Austrije, danas je u Distrikt stigao konvoj sa devet kamiona pomoći u hrani i neophodnim robama iz Unsko – sanskog kantona.

Tokom večeri, kako je najavljeno, stići će veliki konvoj sa 19 kamiona u kojima je osim hrane i drugih humanitarnih roba i specijalna oprema za odbranu od poplava. U pratnji konvoja stiglo je 40 pripadnika specijalizovane spasilačke ekipa iz Turske, koji će biti raspoređeni na područje Brčkog i Bijeljine.

Kako doznajemo «Crveni polumjesec» Turske, prikuplja novi kontigent pomoći, koja će biti kontinuirano distribuirana u našu zemlju.

U Brčko je već stigla Gorska služba spašavanja BiH i četiri vozila pomoći za ugroženo stanovništvo koje je prikupila sarajevska Avio- kompanija “BH Erlajns”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.