RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Strategija za borbu protiv korupcije” provodi se i u Distriktu

Usvojeni dokument „Strategija za borbu protiv korupcije za period 2015-2019“, uspješno se, kao bazična osnova, provodi i na području Brčko Distrikta.

Sead Šadić

„Operativno je provedeno gotovo sve što je u ovoj fazi zahtijevao pomenuti  dokument. Sačinili smo Operativnu strategiju, potom Akcioni plan djelovanja, ali i odredili kontakt osobe koje su u svim organima i institucijama, čiji je osnivač Distrikt, napravili zasebne Planove integriteta u prevenciji i borbi protiv korupcije. Takođe smo proveli i anketu o osposobljenosti i informisanosti službenika i zaposlenika u javnim institucijama i preduzećima Distrikta, o koordinaciji i, uopšte borbi protiv korupcije i samog pojma i prakse sukoba interesa”, istakao je predsjednik Komisije za borbu protiv korupcije brčanske Vlade, glavni koordinator, Sead Šadić.

Inače, Distrikt je već imenovao svog predstavnika u komisiju na državnom nivou koja ima zadatak da sačini novi strateški dokument, za period 2020-2024.

Sve u svemu, za očekivati je da aktivnosti na prevenciji i borbi protiv korupcije u Distriktu, budu još dinamičnije, a posebno, za  javnost uočljivije, sa aktiviranjem  brčanske Kancelarije za borbu protiv korupcije, odnosno, naglasio je Šadić, najkasnije, od početka naredne godinine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Upriličen prijem za Edina Bakovića, selektora muške odbojkaške reprezentacije BiH

Radio Brčko

У наредном периоду могуће организовање вакцинације у мјесним заједницама Брчко дистрикта

Radio Brčko

Brčko: Prostorije Službe hitne medicinske pomoći od srijede u Domu zdravlja

Mirsad Arnautović