RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Stvoreni zakonski preduslovi za formiranje Zavoda za razvoj Distrikta

Zastupnici brčanskog Parlamenta u završnom dijelu sinoć okončane sjednice usvojili su Zakon o planiranju projektovanju i razvoju Brčko Distrikta – BiH, čime su stvoreni preduslovi za formiranje Zavoda za izgradnju i razvoj Distrikta.

„Ovo je vrlo važan zakon kojim, posredstvom Zavoda za izgradnju, omogućavamo planski i ravnomjeran razvoj cijelog distrikta, te bržu i kvalitetniju realizaciju kapitalnih projekata“, naglasio je predsjednik skupštine Esed Kadrić. Inače usvajanju zakona prethodilo je prihvatanje dvadesetak amandmana kojima su preciznije određeni način rada, upravljanja, te ingerencije i nadležnosti budućeg zavoda.

Parlament je pored navedenog apsolvirao još devetnaest tačaka među kojima je nekoliko izvještaja o radu javnih preduzeća i institucija, te set odluka o javnim interesima u kontekstu okončanja dijela projekata u vezi sa izgradnjom infrastrukture na području Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.